Welcomez !
DashboardFollow
Pija Story
UITM Seri Iskandar, Perak :')
Wednesday, July 23, 2014 | 10:03 PM | 0 Sweet[s]
Assalamualaikummmm! Seriously dah lama gila tak update blog ni, dah bersarang kot. K tipu. Actually last aku update masa habis sekolah dulu, and now aku dah jadi student U. Pejam celik pejam celik dah masuk alam U kan. Memang tak percaya tapi kena percaya jugak! Haihhhh, dulu aku ada mohon memacam lah, then check upu je dapatt, Diploma Perancangan Bandar & Wilayah. Okay kena lah interview, patutnya interview kat UiTM Lendu tapi masa tu aku kerja & ada masalah sikit, so terpaksa pergi lewat, kena pulak interview kat UiTM Shah Alam. Mula nak interview tu memang nervous gila lah, first time kot, dengan kena settle sendiri lagi tanpa mama ayah. Memang sedih sangat, sampai sesat lah aku dalam UiTM tu. Gila besar kot, mana tak sesatnya. Masa interview tu kena melukis then kena lah tanya memacam tapi tak ada lah memacam, sikit je. Cara lect tu pun aku tengok memang akan dapat sebab course ni macam senang nak dapat. Memang senang nak dapat tapi susah weiiii subjek dia. Pening gilaaa tahu! Okay aku dapat sambung study kat UiTM Seri Iskandar, Perak.

Sebelum masuk sini, busy kemain beli barangg, memang banyak ah pakai duitt. Kesian mama ayah susah susah cari duit untuk aku, aku janji aku akan balas jasa dorangg. Insyaallah :') Bila dah dapat tahu je dapat kat sini, aku pun mula lah cari member kat twitter. Tuptup dapattt, ramai jugak then sampai buat group kat whatsapp :D Semua satu kepala, tak sampai berapa hari kitorang whatsapp macam dah kenal bertahun tahun hahaha. Okay then, tiba lah harinya masuk sini 1/6, semua ada yang excited, memacam perasaan wehh, malas semua ada lah. Sampai je, aku dapat blok Anggerik, Kolej Cempaka Sari. Eh eh dapat pulak sama blok dengan member baru yang dalam group whatsapp tadi. Yang paling tak menahan tu, patutnya aku dapat satu bilik dengan 2 orang ni tapi aku spoil sebab apa? Sebab aku malu nak beratur dekat dengan dorang sebab baju kurung aku sama dengan salah sorang tu. Hahahaha bila cerita balik macam kelakar even tak -,- 2 orang tu is Jue & Maton. Baju yang sama dengan aku tu pulak Jue hahahaha :D Dorang satu bilik, kalau aku beratur dekat dengan dorang memang satu bilik lah. Tapi tak apa, bilik kitorang dekat. Roommates aku pun sportingg then sampai lah sekarangg semua satu kepala. Memang terbaik ah dorangg ;) Syok jugak alam U ni tapi cuma stress banyak assignment woi! Sekarang ni pulak bulan ramadhan dah nak dekat raya pulak tu. Eh eh lupa lah, Selamat Menyambut Ramadhan! Hahaha walaupun lagi 5 hari nak raya. OMG I cant believe it! K. Hari ni 24/7 ramai yang balik, maklum lah cuti rayaa tapi aku balik besok T.T Haihhh tak apa, besok kejap jee yeayyyyyy!

Redza Shazwan? Okay now aku dengan dia okay je setakat ni. Dia pulak study kat KPTM Batu Pahat course Grafik. Dia pun ada mintak UiTM jugak tapi tak ada rezeki mungkin. Aku pun ada dapat jugak KPTM Alor Setar siaaa, course Diploma in Accountancy. Memang tak ah aku nak ambik akaun weii, tak reti aku dee hahaha. So kitorang memang jauh lah, dia nun jauhhh kat selatan, aku utara maii hahaha. Its okayy, dip 3 tahun kejap je tuu. Ni pun lagi 2 bulan sem 1 then cuti sem. Yeahhh! Hahahaha. Selama sebulan aku stay sini memang banyak gila benda berlaku. Ada yang nak bunuh diri lah, bunuh diri pun sebab cinta. Haihhh apa nak jadi lah, bunga bukan sekuntum k -,- Ada kes rogol jugakk, haihhh pelik aku kes rogol ni, bulan puasa pulak tuu. Sangat aneh! Dah lah malas nak taip, penat gilaa jari aku. Baiii assalamualaikummm. SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN :**


OLD | NEW

Assalamualaikum an Bonjour ! Welcome to Lovely pinky . Please don't copy anything here . Be a good girl and boy . Thank you .

Entry
About me
Exchanged Links


Re.designer :Izyanyancinnamon
Edit by :Fanny
Resources :

Note : All the content in this blog own by me unless stated . Do not copy and rip anything here . Tell me if I use your goodies without credit .
Copyright(@)2012.All right reserved